איך תוקעים בשופר
לקראת ראש השנה שממש עוד מעט כבר עומד להגיע, הנה כמה טיפים חשובים ביותר שיוכלו לעזור לתוקע המתחיל שרוצה ללמוד לתקוע בשופר. במקום להפוך לכחולים בהוצאת כל האויר בנשיפה בניסיון להשמיע איזשהו צליל שנשמע כמו חליל שבור, אפשר פשוט ללמוד כמה טכניקות פשוטות שיעזרו לנו לתקוע כראוי.
כאשר אתם מנסים לנשוף בשופר, אל תוציאו אויר בצורה רגילה (שנשמע כמו האות ה’ או האות פ’ שאינה דגושה), אלא תנסו להוציא אויר שנשמע כמו האותיות פ’ דגושה או ט’ (ממש כאילו שאתם יורקים אל תוך השופר). תנסו להוציא את האות פ’ ולאחר שנשמע צליל התחלתי, תוכלו להמשיך להוציא אויר רגיל.
אל תכניסו את השופר אל תוך הפה, וכמובן שגם לא צריך להרחיק אותו. פשוט תצמידו את השפתיים זו לזו כמו דג שהולך לתת נשיקה למישהו, ואז תצמידו את השופר אל השפתיים.
כדאי לתקוע בצדי הפה ולא במרכז. צד ימין עדיף מבחינת ההלכה (למרות שזה לא מעכב).
כאשר ישנו פתח ליציאת אויר מלבד זה שנכנס לשופר, הצליל לא ישמע. ניתן להיעזר באצבע כדי לחסום את הפתח של הפה הצמוד למקום השופר.
תנסו להחזיק את השופר כך שיגע יותר בשפה התחתונה, בעוד שהחלק החיצוני הרחב של השופר יהיה מוטה כלפי מעלה (כמו שפופאי מחזיק את המקטרת שלו). נסו להטות את כל הראש כלפי מעלה, כך שהראש יהיה מורם והשופר יהיה מוטה כלפי מעלה.
אם בכל זאת לא נשמע צליל אלא רק משב אויר, תנסו להזיז מעט את השופר במקום החיבור עם השפתיים למקומות שונים. ייתכן מאוד שמילימטר אחד של תזוזה יפתור את הבעיה. אל תוציאו את השופר כדי לנסות למקם אותו מחדש, אלא תזיזו אותו מעט תוך כדי התקיעה עד לקבלת הצליל הרצוי.
שיהיה בהצלחה ושנזכה להכתב ולהחתם לשנה טובה!
תזכה למצוות ולגמולן