עברית באינטרנט
רוב השפות בעולם נכתבות משמאל לימין. בעברית לעומת זאת זה בדיוק להפך, דבר היוצר לנו הרבה בעיות באינטרנט. בעבר הבעיות היו הרבה יותר חמורות מאלו שיש לנו עכשיו, בעיקר בגלל שיטות הקידוד השונות שהיו משתמשים בהן. אתר מסוים היה יכול להיות בקידוד ISO LOGICAL בעוד שאחר בISO VISUAL ואתר שלישי מקודד בצורת HEBREW WINDOWS. כל אתר שהיה מקודד בצורה מסוימת היה מוצג הפוך או בג'יבריש אם הדפדפן שלנו לא היה תואם לאותו קידוד בו הדף נכתב. היום המצב נהיה הרבה יותר טוב. עם שינוי הסטנדרטים של האינטרנט, נוצר קידוד אחיד לכולם, בו לא צריך לבחור את השפה בה אנו כותבים, אלא הוא מצליח להציג את כל השפות. הקידוד המאוחד נקרא בשם UNICODE, UTF-8. הקידוד הזה מתבסס על כל תו המוצג בנפרד ולא על הצגת מלים שלמות, מה שמאפשר עבודה טובה גם בשפות הכתובות מימין לשמאל.
נשארת לנו רק בעיה אחת: אמנם הטקסט בעברית מופיע מימין לשמאל, אבל יש לנו בעיה עם סימני הפיסוק שאינם מזוהים עם העברית ולכן כל עוד הם מופיעים בין אותיות עבריות אין עם זה בעיה, אבל כאשר הם מופיעים בסוף שורה למשל ולאחריהם אין עוד תוים בעברית, הם יופיעו לנו בצד השני – כלומר בתחילת השורה במקום בסופה.
הדרך לסדר את הכיוון הכללי של הטקסט שלנו היא לכתוב את הקוד הבא בתוך התג שעליו הוא יחול:
dir="rtl"
הקוד הזה בעצם אומר שהכיוון הוא מימין לשמאל (Direction=Right To Left). נוכל להכניס אותו בתג הHTML כדי שיחול על כל המסמך, בתג הBODY כדי שיחול רק על גוף האתר בלי חלק הHEAD, או בכל תג פנימי כמו פיסקה, טבלה, תא או שאר המקומות. הקוד צריך להופיע בחלק של התג הפותח, לדוגמה: כדי להוסיף לפיסקה את הכיוון מימין לשמאל נכתוב את הקוד הבא:
<p dir="rtl">
כאשר P זהו תג של פיסקה. כמובן שאם נרצה שהטקסט יוצג משמאל לימין, נכתוב במקום RTL את הצרוף LTR שאומר משמאל לימין. אפשר להשתמש בזה בתגים שונים להחליט לכל אחד מהתגים באיזה אופן הוא יוצג. חשוב לעשות זאת כשאנחנו כותבים מסמך מסוים שחלקו כתוב בעברית וחלקו באנגלית למשל.
כתיבת תגובה